Tot uw dienst...

Onthaal

De onthaalhostesses staan tot uw beschikking in de centrale hal op het gelijkvloers, om u en de bezoekers alle gewenste inlichtingen te verschaffen. U kunt hen alle dagen tussen 7.30 u en 21.30 u bereiken.

Onthaal: 02 764 55 55

Religieuze of lekenbijstand

Uw overtuigingen respecteren is essentieel voor ons. Indien u of uw naasten bezoek wensen van een vertegenwoordiger van uw godsdienst (anglicaan, katholiek, joods, islamiet, orthodox, protestant) of van een lekenadviseur, vragen we u om het formulier in de bijlage van het hospitalisatieboekje in te vullen en het aan ons door te geven.

Ze zullen u eveneens graag ontvangen in het spirituele Kruispunt, een plaats voor ontmoetingen en uitwisselingen (inkomhal) waar ze gezamenlijk de permanentie verzekeren.
Er zijn drie plaatsen voorzien voor gebed of meditatie: de kapellen op de 1ste verdieping (overdag) en op de 4de verdieping (24u/24u) en tevens een "pluralistische meditatieruimte" (inkomhal van het Albert I en koningin Elisabeth instituut ).

Spiritueel kruispunt: 02 764 11 89

De katholieke aalmoezenier is op aanvraag, van 9.30 u tot 20.00 u beschikbaar. Het gebed of de eucharistieviering gaat door om 17.30 u (maandag tot vrijdag) in de kapel op de 4de verdieping.
Op zondag gaat de eucharistieviering door om 10.30 u in de kapel op de 1ste verdieping. Als u zich niet alleen kunt verplaatsen, kunnen vrijwilligers u er naartoe brengen of de communie naar uw kamer brengen. Vraag het aan de verpleging van uw unit.

Katholieke aalmoezenier: https://uclouvain.be/fr/sites/louvain-la-neuve/vie-spirituelle.html - 02 764 45 01

Bank

Een geldautomaat is beschikbaar in de hal.

Post

U kunt tijdens uw verblijf in het ziekenhuis post ontvangen. De post wordt elke werkdag door het verzorgend personeel van uw unit verdeeld. Om de verdeling gemakkelijker te laten verlopen, vraagt u uw correspondenten om de volgende gegevens te vermelden:

Uw naam (meisjesnaam voor gehuwde vrouwen) en voornaam
Universitair ziekenhuis Saint-Luc
Kamernummer en referentie van de zorgunit (ZU...)
Hippocratelaan 10 - 1200 Brussel

Voor het versturen van post staat er een postbus op het gelijkvloers van het ziekenhuis naast "Relay". Dagelijkse lichting op 14.15 u.

Begeleiding van kinderen

Kinderanimatie: 02 764 81 02 - 82 02

Gevonden voorwerpen

Alle gevonden voorwerpen worden verzameld in de "Cel gevonden voorwerpen" die van dinsdag tot vrijdag toegankelijk is tussen 9.00 u en 12.30 u en tussen 13.30 u en 16.15 u

Parkings

In de omgeving van het ziekenhuis zijn er twee betalende gemeenteparkings die door CityParking worden beheerd:

  • parking Hippocrate (P1) tegenover de hoofdingang van het universitaire ziekenhuis Saint-Luc;
  • parking Esplanade (P2) naast het Albert 1 en Koningin Elisabeth Instituut (IAE).

Voor lang verblijf bestaat er een voorkeurtarief.

CityParking: 02 772 65 38

Pedicure

Wendt u tot de verpleegster van uw unit als u bezoek van een pedicure wenst. Deze dienst wordt contant betaald.