Internationale patiënten

Onthaal en behandeling van internationale patiënten

In het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc ontvangen we vaak en veel internationale patiënten. Of u nu in België woont, in een lidstaat van de Europese Unie of in om het even welk ander land, wij doen er alles aan om uw verblijf in ons ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

planet earth

U bent NIET gedekt door de Belgische of Europese sociale zekerheid, bezoek
onze website voor internationale patiënten.

 

european-union-flag

U bent WEL gedekt door de sociale zekerheid (Belgisch ziekenfonds, Europese ziekteverzekeringskaart voor de 28 lidstaten van de Europese Unie + Ijsland, Liechtenstein, Norwegen en Zwitserland, formulier S2 - voorheen E112).

Dan geldt het volgende:

  • U hebt een S2 formulier (voorheen E112) voor geplande verzorging. Alleen het originele document is geldig, met een officiële handtekening en stempel en vermelding van de gegevens van de begunstigde, de duur van de behandeling (veronderstelde opname- en ontslagdatum) en de naam van het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc.
  • U hebt een Europese ziekteverzekeringskaart voor medisch noodzakelijke en niet-geplande verzorging tijdens een tijdelijk verblijf in België.
  • U maakt een afspraak met de gespecialiseerde arts van uw keuze door contact op te nemen met het secretariaat van de medische dienst. U vindt de contactinformatie hier (in het Frans), of door te bellen naar het centrale telefoonnummer van het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc:

+ 32 2 764 11 11

If you have any questions, call the european conventions' coordinator:

In geval van twijfel kunt u eerst contact opnemen met de dossierbeheerder van de europese conventies: